Paolo Ficara, vicepresedintele postului italian de televiziune Play Tv, a declarat pentru HotNews.ro ca Ioana Visan nu mai lucreaza ca pezentatoare a canalului respectiv. Romanca a condus emisiunea pentru copii “Balonasul albastru” (Il palloncino blu).

Visan este unul din cele mai controversate personaje care au atras atentia mass-mediei din Italia si din Romania, dupa ce un om de afaceri italian a afirmat ca romanca ar fi o prostituata de lux platita sa intretina raporturi sexuale cu premierul Italiei, Silvio Berlusconi.

“Absolut, Ioana Visan NU va mai lucra pentru noi. Dansa a inregistrat doar 4 emisiuni, acum trei luni de zile, si nu mai face parte din stafful nostru de prezentatori”, a precizat Ficara.

Intrebat care a fost criteriul de angajare si in ce masura conducerea canalului TV era la cunostinta cu CV-ul Ioanei, Ficara a declarat ca romanca a fost selectata in urma unui concurs pentru ocuparea acelui post.

Contrar unor speculatii aparute in presa, canalul Play Tv nu apartine lui Silvio Berlusconi, ci este un post tv privat, cu sediul la Milano.

Ioana Visan a prezentat emisiunea “Palloncino Blu”, un program “de divertisment si cultura” adresat copiilor cu varsta cuprinsa intre 9 si 12 ani.

Desi numele ei a aparut pe primele pagini ale cotidianelor Corriere della Sera si La Stampa in scandalul sexual legat de Silvio Berlusconi, Ioana Visan nu a facut nicio declaratie publica in care sa precizeze ce fel de relatii a avut cu primul ministru italian. Singurul lucru pe care Ioana Visan l-ar fi maturisit unei prietene italiene, modelul Barbara Guerra, a fost ca este ingrozita de ceea ce a citit in presa, si ca va lua legatura cu un avocat.