"Dupa ce visasem sa ne primeasca neconditionat in imbratisarea lor (romanii, n. red.), sa ne ofere intelegere si alinare, am dat peste Prut de o fiinta mai hartuita si mai nemangaiata decat noi. Care astepta de la Europa exact ce cautam noi la ea, adica intelegere, sustinere si alinare. De unde era sa ni le dea noua, daca ei ii lipseau atat de mult?! Si asa alergam unii dupa altii cu limba scoasa, noi dupa iubirea Romaniei, Romania dupa farmecele Europei".

Asa incepe un editorial publicat la sfarsitul saptamanii de cotidianul Timpul din Republica Moldova. Un articol semnat Constantin Cheianu, ce reprezinta un fragment din cartea „Sex & Perestroika”, care se afla in curs de aparitie la Editura „Cartier”.

Un text care vorbeste despre nevoile Romaniei de dupa Revolutia din 1989 si de necesitatile de acum ale Republicii Moldova; despre substitutul de dragoste pe care Bucurestiul l-a trimis inspre Chisinau, sub forma unor ajutoare si burse, despre telurile implinite ale Romaniei si „gandacii de Colorado” din Moldova. "Uimitor cat de mare era dragostea cu care romanii nu aveau ce face!", conchide Constantin Cheianu.