Consulatele Romaniei din lume ar putea fi inchise luni, incepand cu ora 16:30, ca forma de protest fata de prevederile ultimei forme a Legii unitare a salarizarii, a declarat vineri, pentru NewsIn, vicepresedintele SNFP, Valeriu Smadu. MAE comunica faptul ca nu va fi nicio abatere de la programul cunoscut.

"Voi vorbi cu ministrul (Cristian Diaconescu n.r.), ca sa vedem ce putem face cu noua grila a Legii unitare de salarizare, si daca pana luni Guvernul nu va accepta varianta propusa de noi, vom inchide toate ghiseele consulatelor din lume la ora 16:30 si vom scoate oamenii in strada", a spus Smadu, vicepresedinte al Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP), care reprezinta si angajati ai Ministerului de Externe.

El sustine ca angajatii MAE sunt nemultumiti deoarece ultima forma a Legii unitare prevede desfiintarea functiei de consul general, iar un diplomat cu studii superioare de lunga durata ar urma sa castige mai mult decat unul cu studii superioare de scurta durata.

MAE a venit cu precizari si arata, intr-un comunicat de presa, ca "personalul consular aflat la post la ambasadele si oficiile consulare ale Romaniei va presta in continuare servicii consulare, fara niciun fel de abatere de la programul cunoscut".