Liderul comunistilor de la Chisinau, Vladimir Voronin, l-a amenintat in plenul Parlamentului pe presedintele PLDM, Vlad Filat, adresandu-i expresii licentioase in plenul sedintei de constituire a Parlamentului Republicii Moldova.

Iritat de avertismentul pe care Filat l-a adresat comunistilor, carora le-a cerut sa nu indrazneasca sa boicoteze sedinta, pentu ca Alianta pentru Integrare Europeana, constituita de cele patru partide din fosta opozitie, va alege oricum, chiar si in lipsa comunistilor, un nou presedinte al Parlamentului, Voronin i-a strigat din sala presedintelui PLDM, in rusa, urmatoarea fraza: "Du-te in puii mei. Ai sa ne sperii tu, mucosule. Lasa ca ne clarificam noi prin alte metode".

In replica, Filat a spus doar: "Poftim, uitati-va, asta-i cultura dialogului". Incidentul a ramas fara urmari, insa la foarte putin timp, comunistii au parasit in corpore sala de sedinte, fara sa tina seama de avertismentul membrilor coalitiei liberal-democrate.

Sedinta a continuat in lipsa comunistilor. Deputatii Aliantei l-au propus pe liderul PL, Mihai Ghimpu, la functia de presedinte al Parlamentului, fiecare grup parlamentar confirmand de la microfon optiunea pentru aceasta candidatura. In acest moment se desfasoara procedura de vot.