Comunistii moldoveni au scazut la 44,7%, dupa numararea a 99,8% din voturi, mentinandu-se totusi la 48 de mandate in viitorul Parlament, a anuntat Comisia Electorala Centrala, citata de UNIMEDIA. Datele nu includ votul de la sectiile de la ambasada Republicii Moldova in Romania, China, Israel si orasul german Frankfurt am Main.

Astfel PCRM isi pastreaza cele 48 de mandate. Pe locul doi este PLDM cu 18 mandate (un mandat in plus, potrivit noilor date), pe locul trei PL cu 15 mandate, pe patru PDM cu 13 mandate si pe cinci AMN cu 7 mandate (un mandat in minus, potrivit noilor date).

Joi dimineata, dupa numararea a 98,3% dintre buletinele de vot, Comisia Electorala Centrala anuntase ca Partidul Comunistilor a obtinut 45,1% din voturi iar alte patru partide au reusit sa treaca de pragul electoral coborat de la 6% la 5% - Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) cu 16,4% din voturi, Partidul Liberal cu 14,4%, Partidul Democrat al lui Marian Lupu cu 12,5% din voturi si Alianta Moldova Noastra cu 7,8% din voturi.