Moldovenii sunt asteptati miercuri la urne, in cadrul alegerilor legislative anticipate. La doar cateva ore de la deschiderea sectiilor de vot, au aparut si primele acuze privind fraudarea scrutinului.

Iata declaratiile principalilor lideri din Republica Moldova, potrivit Unimedia.md:

  • Vladimir Voronin, presedinte in exercitiu si presedinte al Partidului Comunistilor: "Am votat pentru stabilitatea Moldovei"
  • Vlad Filat, presedintele Partidului Liberal Democrat din Repubica Moldova: "Am descoperit in lista electorala doua persoane straine, care ar fi locuit la mine in casa. Sunt sigur ca, de maine, cetatenii vor trai mai bine, deoarece vom obtine victoria, iar jurnalistii straini nu vor mai fi persecutati in Republica Moldova".
  • Dorin Chirtoaca, vicepresedintele Partidului Liberal: "Am votat pentru integrarea europeana a Republicii Moldova, inclusiv pentru relatii bune de vecinatate cu Romania si Ucraina. Am votat pentru democratie si pentru viitorul copiilor in UE. Asa cum spunea si Stefan cel Mare, Moldova nu este a boierilor, ci a urmasilor urmasilor nostri".
  • Marian Lupu, presedintele Partidului Democrat din Moldova: "Partidul democrat se pronunta in favoarea consilidarii parteneriatului strategic cu Rusia, in spiritul relatiilor traditionale dintre tarile noastre, pe baza principiilor de suveranitate, egalitate si respect reciproc, al colaborarii reciproc avantajoase prin armonizarea intereselor noastre nationale, inclusiv prin intarirea statutului constitutional de neutralitate".
  • "PDM militeaza pentru o conlucrare mai stransa cu Rusia atat pe baza bilaterala, cat si in cadrul negocierilor in format 5+2 de reglementare a conflictului transnistrean, cu respectarea independentei si integritatii teritoriale a Moldovei"
  • "Dupa alegeri, multe lucruri se vor schimba radical in Republica Moldova. (...) O coalitie bilaterala cu PCRM nu este posibila, deoarece cunosc mentalitatea conducerii acestui partid si ei nu pot sa activeze pentru interesul national al Republicii Moldova. Pledam pentru relatii echilibrate cu dialogul dintre Chisinau si Bucuresti. Situatia urmeaza sa fie corectata. Un stat membru al UE cu un alt stat vecin. Se cere un pic de efort ca relatia sa fie corectata. Regimul de vize trebuie sa fie abolit”.
  • Serafim Urechean, presedintele Aliantei Moldova Noastra: "E timpul sa terminam cu dictatura. Vom gasi limba comuna cu celelalte partide din Parlament. Este foarte important ca poporul sa aleaga presedintele. Am votat pentru democratie si pentru integrare europeana. Am votat impotriva provocarilor comunistilor si impotriva coruptiei".