Presedintele in exercitiu al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a declarat miercuri ca vizele pentru cetatenii romani vor fi scoase numai dupa ce Europa va elimina vizele pentru cetatenii moldoveni, relateaza Jurnal de Chisinau.

Intrebat de jurnalisti cand va fi eliminat regimul de vize cu Romania, Voronin a declarat: "vizele pentru romani vor fi scoase doar atunci cand UE va scoate vizele pentru cetatenii statului meu".

Voronin a mai spus ca relatiile cu Romania trebuie sa fie bune, amicale, ca si cu oricare alt stat vecin, precizand totodata ca partea moldoveana a depus intotdeauna eforturi in acest sens. “Foarte mult depinde de statul roman, care nu trebuie sa vina cu idei de nationalism sau unionism”, a declarat Voronin.

Autoritatile din Republica Moldova au decis sa introduca vize pentru cetatenii romani si sa il expulzeze pe ambasadorul Romaniei la Chisinau, in urma incidentelor din 7 aprilie. Recent, procurorul general al Moldovei, Valeriu Gurbulea, a declarat ca Romania ca stat nu a este implicata in evenimentele din aprilie care au avut loc in centrul Chisinaului.