Alianta “Moldova Noastra” acuza o amplificare fara precedent a utilizarii fortelor de ordine in scopuri electorale de catre puterea comunista de la Chisinau, scrie Jurnal de Chisinau. Potrivit marturiilor alegatorilor moldoveni, politia distruge afisele electorale ale opozitiei, intimideaza candidatii si agitatorii necomunisti si face presiuni deschise asupra cetatenilor, impunandu-le sa voteze PCRM. In Republica Moldova sunt programate, miercuri, alegeri parlamentare anticipate.

  • “In ultimul timp s-au intetit si cazurile in care exponenti ai procuraturii, ai politiei, ai organelor de control acuza fara temei candidatii in Parlament din partea opozitiei de implicari in afaceri ilegale sau de relatii cu lumea interlopa. Aceste scenarii sunt fabricate din timp sub coordonarea staff-ului electoral al PCRM si aplicate inainte de ziua votarii, special pentru a limita posibilitatea celor vizati de insinuari sa-si apere dreptul la imagine publica corecta”, se mentioneaza intr-o declaratie a Aliantei “Moldova Noastra”.

Dupa ce Parlamentul ales dupa alegerile din 5 aprilie a fost dizolvat, pentru ca nu s-a reusit realizarea unei majoritati pentru desemnarea unui nou presedinte, in Moldova au loc, miercurea aceasta, alegeri parlamentare anticipate.