O ancheta judiciara a fost deschisa in cazul celor doi copii parasiti de o romanca, in data de 3 iulie, intr-o piata din Paris, informeaza Nouvel Observateur. Femeia, care potrivit testelor ADN este mama naturala a micutilor gemeni, a fost deferita Parchetului din capitala franceza, sambata dimineata, impreuna cu ale doua persoane, potrivit unor surse judiciare.

Vineri seara, politia a anuntat ca rezultatele analizelor ADN confirma faptul ca femeia retinuta de politie este mama celor doi copii. Mai mult, testele indica si ca micutii sunt frati gemeni si au 19 luni.

Tanara in varsta de 22 de ani, originara din Bucuresti, a fost retinuta in noaptea de joi spre vineri, intr-o camera de hotel din Paris. Aceasta se afla impreuna cu doua rude ale sale, un barbat si o femeie, care au fost de asemenea arestati si trimisi in judecata.

Parchetul a cerut plasarea celor trei sub control judiciar si a declansat o ancheta pentru "abandonarea morala si materiala a unor copii". Ei se vor prezenta sambata in fata unui judecator de instructie, in vederea eventualei puneri sub acuzare.

In timpul audierilor, femeia a pus la dispozitie un livret de familie spaniol, document pe numele sau, in care erau trecute numele si data de nastere a celor doi copii. Tanara a explicat ca a avut o disputa, in Spania, cu un barbat pe care incerca sa-l determine sa admita ca este tatal celor doi copii. Din cauza refuzului acestuia, ea s-a hotarat sa plece la Paris, unde si-a abandonat copiii, din motive financiare.

Romanca se plimba, in data de 3 iulie, impreuna cu cei doi copii, pe strada Deux Nethes din Paris. Aceasta s-a apropiat de un cuplu din Romania, s-a prezentat ca fiind mama copiilor si le-a cerut, in romana, sa-i supravegheze pe cei doi micuti cateva minute, pentru a merge sa cumpere tigari. Cuplul s-a prezentat la politie, dupa ce a vazut ca femeia nu mai apare. Timp de o saptamana nimeni nu a venit sa reclame minorii.