Alexandru Istoika Loyos, cel de-al doilea roman arestat in februarie pentru violarea unei tinere italience in varsta de 14 ani intr-un parc din Roma, dar descoperit nevinovat in urma testelor ADN, a fost eliberat, vineri dupa-amiaza, din inchisoarea Regina Coeli din capitala italiana, anunta publicatia L'Unione Sarda.

Barbatul a parasit inchisoarea putin dupa ora locala 18:00 (19:00, ora Romaniei), dupa ce Curtea de Apel din Roma a ordonat vineri dimineata eliberarea sa. Loyos a fost disculpat de acuzatia de viol in urma rezultatelor testelor ADN, dar a fost mentinut in arest pentru "calomnie si autocalomnie". Autoritatile italiene au renuntat, in final, si la aceste acuzatii.

Marti, si celalalt roman arestat in acelasi caz, Karol Racz, care a petrecut 34 de zile in detentie la Roma, a fost eliberat din lipsa de probe.

Romanii Alexandru Istoika Loyos si Karol Racz au fost arestati in februarie pentru violarea unei adolescente in varsta de 14 ani, in parcul Caffarella din Roma, in noaptea de Sfantul Valentin. Rezultatele probelor ADN i-au disculpat pe cei doi, iar justitia italiana a decis anularea mandatelor de arestare pe numele lor inca din 10 martie. Insa romanii au ramas detinuti in continuare pentru implicarea in alte delicte: Karol Racz era suspectat de violarea unei femei in varsta de 41 de ani la 21 ianuarie, iar Loyos Isztoika era acuzat de calomnie, dupa ce i-a acuzat pe agentii de politie romani ca l-ar fi batut in timpul audierilor.

Saptamana trecuta, alti doi romani, de 18 si 27 de ani, au fost arestati in acest dosar. Potrivit rezultatelor ultimelor teste efectuate, ADN-ul celor doi corespunde probelor prelevate de la locul faptei. La scurt timp dupa retinere, ei si-au recunoscut fapta.