Ancheta in cazul celor doi romani, Karol Racz si Alexandru Isztoika Loyos, suspectati de implicare in violarea unei adolescente italience la Roma, in februarie, va fi preluata de FBI, care va ajuta politia italiana in reconstituirea profilului vinovatilor, informeaza Il Tempo, in editia electronica, citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, politistii italieni se afla intr-un impas dupa ce rezultatele testelor ADN efectuate in cazul celor doi romani au fost negative. "Agentii Brigazii Mobile, conduse de Vittorio Rizzi, trebuie sa respecte toate procedurile existente, in incercarea de a contura profilul agresorilor in cazul violului din Parcul Caffarella din Roma. Si aici isi intra in rol cei de la FBI. In cazul agresiunilor sexuale, specialistii americani respecta un protocol diferit fata de cel utilizat de politia italiana. Italienii au plecat de la identificarea facuta de prietenul fetei, iar apoi au dat lovitura cu confesiunea «blondului», convinsi ca vinovati sunt cei doi romani. Chiar si fara ADN. FBI urmeaza insa o alta procedura. De exemplu, victima ar fi fost interogata «la rece», respectiv dupa o anumita perioada de la incident, cand amintirile sunt mai clare", scrie sursa citata.

Sursa citata noteaza ca nu trebuie insa excluse alte probe in acest caz. Luni, au sosit din Romania 22 de probe ADN, apartinand oamenilor din clanul "blondului" si romanului detinut intr-o inchisoare din Bucuresti, Ion Feraru (25 de ani), la care s-a ajuns dupa ce s-a analizat cromozomul Y al probei genetice gasite in Parcul Caffarella. Potrivit unor surse, chiar si aceste probe ADN au avut rezultate negative.

Karol Racz si Alexandru Isztoika Loyos au fost arestati dupa violul care a avut loc la 14 februarie in Parcul Caffarella din Roma. Saptamana trecuta, justitia italiana a anulat mandatele de arestare pentru violarea adolescentei, dar romanii sunt detinuti in continuare pentru implicarea in alte delicte. Karol Racz este suspectat de violarea unei femei in varsta de 41 de ani la 21 ianuarie, iar Loyos Isztoika este acuzat de calomnie, dupa i-au acuzat pe agentii de politie romani ca l-ar fi batut in timpul audierilor.