Tribunalul de la Roma a decis marti seara anularea ordinului de retinere in inchisoare pentru violul de la Caffarella pentru cei doi romani, Alexandru Loyos si Karol Racz, anunta agentiile de presa din Italia.

Cei doi raman insa in inchisoare pentru alte delicte: Karol Racz este acuzat de un viol comis asupra unei femei in zona Primavalle, tot la Roma, in luna ianuarie.

Alexandru Loyos este acuzat de "calomnie si autocalomnie". El a declarat ca a fost batut de politistii italieni si romani pentru a marturisi ca este autorul violului de la Caffarella.

In urma cu cateva zile, Corriere della Sera a relatat ca toate examenele legale ale probelor demonstreaza nevinovatia celor doi romani suspectati ca ar fi violat o italianca de 14 ani in parcul Caffarella din Roma.

Concluzia legistilor italieni vine dupa ce cazul a inflamat opinia publica italiana si a alimentat retorica anti-romaneasca a unor politicieni proeminenti. Cei doi romani fusesera prezentati ca autorii violului, mai ales dupa ce unul dintre ei recunoscuse fapta intr-un prim interogatoriu, sustinind apoi ca a fost fortat de politisti sa-si asume violul.

Corriere della Sera mai scrie ca anchetatorii sustin ca probele ADN prelevate de la locul faptei indica existenta unui alt roman care ar fi autorul violului, dar acesta nu a fost gasit inca in baza de date.

Lorenzo La Marca, avocatul lui Racz a declarat, ciatat de agentia APCOM, ca este satisfacut de rezultatul obtinut, sustinand ca eliberarea clientului sau a fost un "act necesar". El a mai adaugat ca a avut incredere in judecatori, si ca sistemul judiciar si codul penal italian "functioneaza".

La Marca a adaugat : "motivul pentru care am sustinut cu putere inocenta celor doi, Racz si Loyos, este ca am fost siguri ca politia si procuratura lucreaza deja in alte directii, vizand alte persoane".