Un judecator al unui tribunal districtual din Irlanda a lansat un atac dur la adresa cetatenilor romani, care, spune el, au abuzat de ospitalitatea natiunii irlandeze, comitand infractini si furturi in mod regulat. Judecatorul Sean MacBride a facut aceste comentarii in timpul unui proces, la Tribunalul Districtului Cavan, in momentul in care un roman a comparut in fata instantei fiind inculpat in doua cazuri de furt, relateaza The Anglo-Celt.

Romanul Stefan Nicola, in varsta de 46 de ani, a fost acuzat de hotie in doua randuri, pentru furtul unui laptop HP in valoare de aproape 1.500 de euro si un ferastrau cu lant, marca Ryobi, de 150 de euro, ambele sustrase in aceeasi zi. Romanul a pledat vinovat.

Judecatorul MacBride i-a dat inculpatului termen pana la 19 martie pentru a returna o despagubire de 1.100 de euro, in caz contrar urmand sa-l condamne la sase luni de inchisoare.

Judecatorul MacBride sutine ca talharii precum romanul, si bandele din care care acesta face parte, fac afaceri din furturi, sfidand autoritatile. MacBride a dat recent si solutie in cazul unei romance condamnate la sase luni de inchisoare sau la plata unei cautiuni fixe de 2.000 de lire sterline, in caz de recurs. "Un coleg de-ai ei a venit si a rasturnat pe masa un teanc de bancnote. Nu a avut nicio problema in a face rost de cei 2.000 de euro", a spus judecatorul.

Mai mult, judecatorul irlandez i-a acuzat pe barbatii romani ca abuzeaza de propriile femei si le priveaza de libertate, trimitandu-le pe ele in magazine sa fure. "In Romania ei pot achizitiona o casa cu 12.000 pana la 15.000 de euro si ne rad in fata. Este o ofensa absoluta daca ei cred ca pot veni aici sa fure", a conchis acesta.