Politia din Roma a dat cateva declaratii pe tema agresiunii de sambata seara din Caffarella, cand o tanara de 14 ani a fost violata, iar prietenul acesteia a fost batut. In cadrul unei conferinte de presa, seful Politiei, Giuseppe Caruso, a aratat ca sprijinul romanesc in gasirea vinovatilor a fost "determinant".

Iata cateva declaratii ale Politiei italiene:

  • Tot ce am facut se datoreaza unei munci de echipa. Alaturi de noi au fost si investigatorii echipei de politie mobila din Roma.
  • A fost o investigatie traditionala, in sensul ca nu ne-am folosit de dispozitive tehnice. Activitatea chesturii si a comisariatului au fost puse in slujba cautarii agresorilor.
  • Alaturi de noi au fost cele doua victime, in special tanara domnisoara care ne-a oferit un ajutor extraordinar, informatiile ei au fost folosite in permanenta de politie, pe masura ce si-a adus aminte detaliile.
  • Am colaborat cu ofiterul de legatura din cadrul Ambasadei Romaniei in Italia, care a contribuit in mod determinant la rezultatul pozitiv al anchetei.
  • A existat o perioada de tacere fata de presa pentru ca am incercat sa luptam contra cronometru.
  • Am incercat sa gasim o logica traditionala, lucrand practic cu ceea ce ne oferea fotografia, cu informatiile oferite de cele doua victime, foarte lucide, care au beneficiat de ajutorul psihologilor. Astfel am reusit sa depistam persoanele vinovate.
  • Subiectul adus ieri seara la chestura a fost dificil de anchetat. In timp, tanarul a recunoscut unele lucruri. Pe pantalonii sai existau pete care l-au inculpat, desigur examenele biologice vor determina rezultatele exacte.

Se stiu putine lucruri despre Alexandru Isztoika Loyos, in varsta de doar 20 de ani. Are un cazier impresionant in Italia: a fost arestat de mai multe ori pentru furt, vindere de obiecte furate si detinere de droguri, fiind pe punctul de a fi expulzat. Prefectul Romei a ordonat anul trecut indepartarea sa de pe teritoriul Italiei, dar decizia sa a fost anulata de un magistrat din Bologna. Loyos s-a intors la Roma, unde a locuit intr-o comunitate de nomazi.

Al doilea barbat prins de carabinieri se numeste Karol Racz si are 36 de ani.

Update1: Mai multe baraci locuite de romani au fost atacate marti noapte cu cocktailuri Molotov. Nimeni nu a fost ranit, informeaza agentia AGI.

Update2: Extrema dreapta italiana a anuntat zeci de mitinguri antiromanesti care vor avea loc sambata in mai multe orase italiene.