Romanii sunt responsabili pentru circa 90% din infractiunile comise la Milano de imigrantii comunitari, afirma Ricardo De Corato, viceprimarul orasului italian, prezentand bilantul activitatilor politiei locale in ultimul an, informeaza presa italiana, citata de Mediafax.

Imigrantii comunitari au comis 411 infractiuni la Milano in ultimele 12 luni, autorii a 376 dintre aceste delicte fiind romani.

De asemenea, potrivit viceprimarului, dintre cei 22 de cetateni UE arestati la Milano in ultimul an, 15 sunt romani. Rezulta ca romanii sunt responsabili de 90% dintre infractiunile comise de cetateni UE in Milano.

Potrivit lui De Corato, cele mai frecvente infractiuni comise de romani sunt ocuparea ilegala a unor cladiri sau terenuri, provocarea de daune, falsificarea de acte, opunerea de rezistenta la arestare.

Astfel, din cele peste 200.000 de cereri de interventie primite in anul 2008, politia din Milano a luat 1.164 de carnete de conducere, a confiscat 113 vehicule conduse de soferi aflati sub influenta alcoolului si aproape 200.000 de bunuri contrafacute.