Romanul Catalin Damian, patronul unei firme din Spania, care se afla de aproape trei saptamani in greva foamei, in incercarea de a-si recupera 700.000 de euro de la grupul spaniol Obrum, a primit 630.000 de euro din aceasta datorie, anunta ABC.es.

"Am stat fara mancare 18 zile", declarat Catalin Damian pentru ABC, adaugand ca tine sa multumeasca Esperanzei Aguirre, politician spaniol, si Primariei din localitatea Alcorcón - "singurii care s-au interesat de protestul meu si care au dat dovada de o sensibilitate speciala".

Aproximativ 100 de antreprenori protestarsera sambata seara la Madrid, in semn de solidaritate cu romanul Catalin Damian. Potrivit Rador, Catalin Damian a slabit 11 kilograme in cele aproape 3 saptamani de protest. El reusise sa obtina inca de la sfarsitul saptamanii trecuta promisiunea ca saptamana aceasta si-ar putea primi banii pe care ii astepta de mai multe luni.

Ca urmare a protestului sau, zeci de mici antreprenori spanioli au protestat la unison fata de marile firme si bancile regionale care amana plata lucrarilor, motivand ca vina o poarta administratia publica.