Italia a prelungit cu inca un an restrictiile pentru muncitorii din Romania si Bulgaria, alaturandu-se altor 10 state membre ale Uniunii Europene care continua sa aplice legislatia nationala privind accesul la piata fortei de munca.

Asa-numitul regim tranzitoriu a fost prelungit pana la data de 31 decembrie 2009, informeaza Rador.

Potrivit editiei electronice a publicatiei metropolei, "La Repubblica", 11 state membre ale Uniunii Europene, printre care si Italia, au notificat Comisiei decizia de a continua sa aplice legislatia nationala privind accesul la piata fortei de munca. Aceasta inseamna ca in prezent lucratorii din Bulgaria si Romania au dreptul sa se angajeze in 14 state membre.

In ceea ce priveste moratoriul impus de catre Italia, nu exista restrictii pentru muncitorii sezonieri, pentru cei care lucreaza in constructii, in sectorul agricol si in cel hotelier, pentru menajere si ingrijitoare, dar si pentru personalul cu inalta calificare profesionala. Raman insa restrictii pentru celelalte domenii, in care romanii vor putea fi angajati doar dupa ce, in prealabil, au obtinut un permis de la Biroul unic pentru imigratie.