Procurorul italian Maria Bice Barborini a cerut marti inchisoare pe viata pentru romanul Nicolae Romulus Mailat, acuzat ca ar fi jefuit-o, agresat-o si ucis-o pe italianca Giovanna Reggiani, pe data de 30 octombrie 2007, la Roma. Pentru a demonstra vina acuzatului, Barborini a pus accent pe declaratia Emiliei Neamtu, femeia care a spus ca l-a vazut pe Mailat in timp ce cara in spate trupul Giovannei Reggiani si care a alertat Politia.

Romulus Mailat a sustinut pe tot parcursul procesului ca nu a ucis-o pe Giovanna Reggiani, sotia unui inalt oficial din Marina italiana, ci doar a jefuit-o.

Verdictul in dosarul Mailat este asteptat pentru miercuri, potrivit agentiei italiene de presa Adnkronos, citate de Realitatea Tv.

Saptamana trecuta, in proces au depus marturie doi nepoti ai romanului, Daniela Zagadau si sotul sau, Doru. Femeia a declarat ca l-a vazut pe Mailat in fata baracii sale, cu putin inainte de ora 20.00. Acesta bea bere impreuna cu alti locuitorii din taberei de nomazi, aflata la cateva sute de metri de statia Tor di Quinto, unde ar fi fost agresata victima. La randul sau, Doru Zagadau a afirmat ca s-a intalnit cu acuzatul in jurul orei 17.30 si ca a stat cu el la bere.

Potrivit avocatului Piero Piccinini, aceste doua marturii reprezinta un "alibi" pentru Mailat. Apararea a prezentat ca proba si declaratia unui alt roman, Tiberian Lingurar, potrivit caruia intalnirea la bere a durat aproximativ o ora, incepand de la ora 20.00.

La sfarsitul lunii octombrie 2007, agresarea italiencei Giovanna Reggiani, decedata doua zile mai tarziu in spital, a dat nastere unei polemici aprinse in Italia si a dus, in final, la adoptarea unui decret care facilita expulzarea cetatenilor comunitari, in numele sigurantei publice.