Nicolae Romulus Mailat a fost audiat pentru a treia oara in procesul pentru uciderea italiencei Giovanna Reggiani, in care este principalul acuzat. Romanul de origine roma, de 24 de ani, era imbracat cu aceeasi bluza sport pe care o purta si la audientele trecute si avea deasupra o geaca de blugi. A fost ziua depozitiilor facute de politistii italieni care au ajuns primii la locul agresiunii, langa statia de metrou Tor di Quinto, in seara zilei de 30 octombrie 2007.

  • Marturiile politistilor

Mario Forgetta, unul dintre politistii chemati ca martori, a povestit modul in care a vazut-o pentru prima oara pe Giovanna Reggiani: "Avea puloverul ridicat, o singura cizma, pantalonii coborati si era fara chiloti. Fata era tumefiata si ii curgea sange din nas", a declarat agentul de politie, citat de cotidianul Il Messaggero.

De la locul agresiunii, politistii au ajuns la baraca unde locuia Mailat urmand indicatiile principalului martor, tiganca Emilia Neamtu. " Ea ne-a spus numele lui Mailat si ne-a condus in tabara, unde ne-a aratat o baraca de unde a iesit Romulus Mailat", a declarat unul dintre politisti. "El avea o geaca albastra, sange pe fata, mainile zgariate si incaltamintea plina de noroi. L-am dus mai deoparte pentru ca celelalte persoane din tabara incepeau sa strige impotriva noastra."

  • Geanta Giovannei, gasita in baraca lui Mailat

Politistii au perchezitionat baraca, descoperind o geanta, care s-a dovedit a fi a victimei, Giovanna Reggiani. Putin mai departe de locul unde a fost gasit trupul italiencei, au fost gasite "o umbrela, un set de chei, o cizma de acelasi tip cu cea purtata de victima, o geaca si doua pulovere, dintre care unul murdar de sange in mai multe locuri, dar mai ales pe jos erau semne evidente de taraire", au mai povestit politistii.

  • Avocatul Piccinini: "Emilia Neamtu nu e de gasit"

Avocatul lui Mailat, Piero Piccinini, citat de Il Messaggero, a sustinut ca nu s-au gasit urme materiale care sa atesteze faptul ca autorul violentei a fost clientul sau. "Nu au fost gasite urme de sange pe hainele lui Mailat, nici nu s-au gasit carpe cu care acesta s-ar fi sters. Sunt prea multe contradictii, ploaia nu este de ajuns pentru a sterge urmele de sange de pe fata clientului meu. Urmele vazute in momentul arestarii ar fi disparut in timpul transportarii acestuia in masina politiei. Toate sunt detalii care trezesc perplexitate. Despre doamna Emilia ni s-a spus ca se afla sub protectie si ca ii este frica, dar adevarul este ca nu e de gasit. Ceea ce e important este audierea celor doi martori Dorin Obedea si Clopotar, care pot sa ne ajute sa intelegem ceea ce s-a intamplat. Am citat alti trei martori romani, care se aflau in acea zi in tabara si care pot spune orarul miscarilor lui Mailat in tabara. Este singular faptul ca nimeni din tabara nu a fost interogat". Numele celor trei romani care urmeaza sa fie audiati este Doru, Gabriela si Daniela Zagadau, precizeaza RaiNews 24.

  • In atentia Mass Mediei

Procesul mentine atentia presei din Italia asupra delictului Reggiani. Principalele canale TV ( cum ar fi TG 5, cel mai urmarit telejurnal in Italia) au difuzat si azi detalii despre desfasurarea audientelor.

Ziaristii din Peninsula au remarcat si comentat comportamentul romanului in aula de judecata. "Cu privirea absenta, plictisit, parea cu totul dezinteresat de ceea ce se intampla in jurul sau, ca si cum nu ar fi fost vorba de propriul destin", scrie Flavia Amabile in La Stampa, dupa a doua audienta. Flavia Amabile este chiar ziarista care a intretinut o corespondenta si cu romanca Doina Matei, acuzata de uciderea italiencei Vanessa Russo in metroul din capitala Italiei.

  • Mailat casca plictisit in aula: "Am destule probleme"

Conform agentiei AGI, Mailat ar fi cascat de mai multe ori in aula, fara sa-i pese de telecamerele care-i urmareau si cel mai mic gest. " Sunt plictist, am destul probleme pe cap si in plus la ora asta dorm de obicei", ar fi spus romanul celor din jurul sau.