Politia orasului Enniscorthy (Wexford) din sud-estul Irlandei ancheteaza in prezent cel mai important caz de trafic de persoane al orasului din ultimii 5 ani, dupa arestarea in Romania a unei bande care a trimis la munca in Irlanda peste 100 de cetateni romani.

Ancheta este realizata in coordonare cu Biroul National de Imigrari. Potrivit celor doua institutii, cei 100 de romani au fost adusi la munca in Irlanda de catre banda din Romania, care le-a promis locuri pe piata de constructii sau in serviciile de curatenie. Numai ca odata ce au ajuns sa cistige primii bani, romanii au fost obligati sa dea traficantilor peste 30% din veniturile lunare, in caz contrar avind de suferit familiile din Romania, care erau batute sau torturate. Asta si dupa ce fiecare muncitor roman platise deja cite 2.500 de euro pentru a ajunge in Irlanda.

Politia irlandeza a dat publicitatii numele celor 3 membrii ai bandei care este originara din comuna Lovric, judetul Timis, si care fac parte din aceeasi familie: Remus Fusteac, 40 de ani, Sergiu Fusteac, 20 ani (baiatul sau), si Alexandru Fusteac (19 ani, nepot).

In prezent autoritatile irlandeze colaboreaza cu cele din Romania, ulitmele avind meritul de a-i fi arestat pe membrii bandei, dupa sesizari ale Politiei din Irlanda.

Politia din tinutul Wexford a precizat ca este posibil ca banda din Romania sa fi actionat si in alte zone ale Irlandei dar a refuzat sa ofere alte amanunte tocmai din cauza desfasurarii anchetei.