Joi va fi lansat la Roma, si in acelasi timp la Venetia si Napoli, Raportul "Romania- Imigratie si munca in Italia: statistici, probleme, perspective", primul de acest gen din Italia dedicat in exclusivitate comunitatii de romani.

Realizatori ai studiului sunt Caritas Italia - Institutul IDOS. Conferinta de lansare este organizata de Consiliul National al economiei si muncii, Biroul anti-discriminare din cadrul Guvernului de la Roma si Ambasada Romaniei in Italia. Volumul, de 335 de pagini, a fost realizat de o echipa de 50 de cercetatori si experti in emigratie romana.

Majoritatea autorilor sunt reprezentanti ai unor structuri universitare, sociale si guvernative in domeniu. Institutiile romanesti participante la realizarea studiului sunt SNSPA-Bucuresti, Univ. Babes Bolyai din Cluj Napoca si HotNews.ro, prin corespondentul sau in Italia.

De altfel, corespondentul HotNews.ro in Italia, Miruna Cajvaneanu, va fi singura co-autoare care va prezenta primele concluzii ale Raportului, fiind invitata la principalul Telejurnal de dimineata TG 1 pe Rai Uno.

Veti putea citi primele concluzii si date ale Raportului joi, incepand cu ora 11.