O prostituata romanca de 25 de ani a fost ucisa la sfarsitul saptamanii trecute, cu opt lovituri de cutit, intr-un bordel din Traisen, in sudul Austriei. Crima a avut loc catre miezul noptii, faptasul prezumtiv este un client al prostituatei, de aceeasi varsta. Toate marile ziare austriece relateaza despre uciderea femeii, care are loc la doua saptamani dupa ce o alta prostituata romanca a fost ucisa cu cruzime in Germania, la Stuttgart.

Sedusa si injunghiata

Cu opt lovituri de cutit a fost ucisa victima. Acesta este rezultatul autopsiei, dupa cum declara Klaus Preining, de la Oficiul de criminalistica al Austriei inferioare. „Suspectul nu este dispus sa vorbeasca cu noi“, a afirmat oficialul, citat de Wiener Zeitung. Preining se mai refera si la „loviturile puternice si adanci“ de cutit din corpul victimei, care a murit in camera unde a avut loc crima.

Suspectul s-ar fi aflat in camera cu prostituata, in timp ce in camera de alaturi se afla un alt client, cu o alta prostituata, tot romanca. Auzind strigate de ajutor, femeia s-a dus in camera alaturata si, deschizand usa, l-a vazut pe faptas injunghiind-o pe colega sa, plina de sange. „Martora crimei s-a repezit apoi pe scari, la barul de la parter si a dat alarma“, a mai precizat Preining.

La scurt timp, suspectul a parasit cladirea si a luat-o la fuga spre centrul orasului. In barul cu bordel la etaj isi astepta clientul un taximetrist, care a alarmat politia.

Ofiterii au pornit in urmarirea suspectului, pe care l-au zarit pe un trotuar si l-au somat sa se predea. In schimb, tanarul de 25 de ani i-a atacat pe cei doi politisti cu cutitul si cu doua stele ninja. Dupa doua focuri de avertisment si unul care a lovit genunchiul suspectului, acesta a fost prins si imobilizat de politisti.

„Ma duc in iad“

In urma audierii unor martori, suspectul ar fi declarat anterior, intr-o pizzerie, ca vrea „sa termine cu toate“. Declaratia este momentan verificata de politie, locotenentul major Preining precizand, pentru cotidianul austriac Krone, ca in declaratie nu este exclusa „influenta consumului de alcool“.

Relatand despre crima din barul „Acapulco“, Noen online mentioneaza ca suspectul Bernhard K. din Ober-Grafendorf era cunoscut ca dependent de droguri. Dupa cum declara soferul salvarii, Herbert Wokurek, suspectul a fost dus la spitalul din St. Poelten, unde a fost operat, in urma impuscaturii primite in picior la interventia fortelor de ordine. Presa afirma ca suspectul ar fi strigat continuu pe drum: „Acum ma duc in iad!"