Patru romani din Munchen si-au depus candidaturile pe lista grupei de alegatori "Vielfalt Munchen", considerand ca este singura care ii poate reprezenta cel mai bine pana la viitoarele alegeri, informeaza Romanian Global News.Este pentru prima data cand romanii din Munchen pot participa cu drepturi egale la un astfel de scrutin.

Cei patru romani care vor candida pentru alegerile municipale din Munchen sunt Constantin Apolzan, Emanuel Banu, Radu Barbulescu si Ion Dumitru.

Cetatenii germani si cetatenii tarilor membre ale Uniunii Europene, care au domiciliul si dreptul de sejur in Munchen, vor fi chemati, in data de 2 martie, sa participe la scrutinul pentru alegerea primarului general, a celor 80 de membri ai Consiliului municipal si reprezentantilor consiliilor sectoarelor orasului.

Pentru ca gruparea "Vielfalt Munchen" sa poata fi acceptata la alegerile din luna martie, lista ei trebuie sa fie semnata pana la data de 21 ianuarie de cel putin 1.000 de persoane cu drep de vot, care sa aiba domiciliul in Munchen.