Toate persoanele spitalizate in urma incendiului produs la data de 1 decembrie, intr-un imobil situat in localitatea germana Bergkamen, in landul Renania de Nord - Vestfalia au fost externate, iar locatarii cladirii afectate au fost cazati in alta parte, anunta MAE, potrivit New.ro. Dintre cele 45 de persoane care locuiau in imobil, 33 erau inregistrate ca cetateni romani, iar unele persoane aveau dubla cetatenie.

"Potrivit ultimelor date furnizate Consulatului General al Romaniei la Bonn de catre autoritatile locale, in imobilul incendiat locuiau 45 de persoane, dintre care 33 erau inregistrate ca cetateni romani, unele dintre persoanele rezidente avand dubla cetatenie, printre care si cea romana. Conform datelor obtinute de reprezentantii oficiului consular, toate persoanele spitalizate in urma producerii incendiului au fost externate", precizeaza Ministerul Afacerilor Externe.

De asemenea, in urma demersurilor oficiului consular, angajatorul german al persoanelor afectate de incendiu a confirmat ca le-a asigurat cazarea intr-o alta locatie.

O echipa consulara mobila din cadrul Consulatului General al Romaniei la Bonn se deplaseaza la locul incidentului, pentru evaluarea situatiei si acordarea de asistenta consulara, in caz de necesitate, mentioneaza ministerul.

"Cercetarile cu privire la acest caz sunt efectuate de catre Politia din orasul Dortmund. Reprezentantii oficiului consular de la Bonn sunt in legatura cu anchetatorii germani. Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al Romaniei la Bonn, monitorizeaza cu prioritate cazul si mentine in permanenta legatura cu toate autoritatile implicate", adauga institutia.