O romanca in varsta de 29 de ani si cei doi copii ai ei au fost salvati de carabinieri, intr-o localitate din Calabria, dupa ce a fost tinuta sechestrata timp de zece ani intr-un beci, legata de pat, batuta si violata, de catre un barbat in familia caruia tanara ajunsese pentru a lucra ca ingrijitoare, potrivit News.ro, care citeaza presa italiana. Barbatul a fost arestat miercuri pentru violenta domestica, sclavie si agresiune sexuala agravata.

Consulatul General al Romaniei la Bari s-a autosesizat cu privire la cazul romancei sechestrate si a intreprins, de urgenta, demersuri pe langa autoritatile competente italiene, in vederea obtinerii unor informatii oficiale privind identitatea si situatia victimelor, a informat joi Ministerul Afacerilor Externe, la solicitarea Agerpres.

MAE a mai precizat ca, pana in acest moment, "nici Ambasada Romaniei la Roma si nici oficiile consulare de la Bari si Catania nu au fost notificate de autoritatile italiene cu privire la acest caz". De asemenea, la nivelul oficiului consular de la Bari nu au fost receptionate solicitari de asistenta consulara referitoare la acest caz.

Potrivit presei italiene, femeia a ajuns in Italia in urma cu zece ani, cand avea 19 ani, in cautarea unui loc de munca, si a fost angajata in Lamezia, ingrijitoare pentru o batrana.

La scurt timp, dupa moartea batranei, tanara a inceput sa fie abuzata sexual de catre fiul acesteia, care a izolat-o si i-a interzis orice relatie sociala. Dupa ce a fost tinuta prizoniera in mai multe locuinte, romanca a fost sechestrata in localitatea Gizzeria, in beciul unei case darapanate, printre sobolani si gandaci, fara apa, toaleta sau lumina si cu cutii de carton servind drept pat. Pentru a o impiedica sa fuga, barbatul a incuiat usa cu lanturi.

In urma abuzurilor sexuale, femeia a nascut noi copii - un baiat acum in varsta de 9 ani si o fetita de 3 ani, fiind tinuta sechestrata si abuzata chiar si in timpul celor doua sarcini, fara a avea acces la un medic.

Legata de pat, femeia a fost batuta si abuzata sexual chiar sub privirile copiilor ei.

Cazul a fost descoperit de catre autoritati dupa ce italianul, care se afla in masina cu copilul de 9 ani, a fost oprit la un control in trafic, iar carabinierilor le-a atras atentia starea in care se afla baiatul - murdar si cu hainele rupte si au cerut sa stea de vorba cu mama baiatului.

Femeia si cei doi copii au fost luati in grija autoritatilor, in timp ce italianul, in varsta de 50 de ani, a fost arestat pentru violenta domestica, sclavie si agresiune sexuala agravata.