O retea de spargatori originari din Romania, suspectati de comiterea a 25 de furturi in estul Frantei, a caror prada este evaluata la peste un milion de euro, a fost destructurata in urma unei anchete de un an, a declarat luni Jandarmeria din Besancon pentru AFP, potrivit News.ro.

Noua cetateni romani, suspectati ca au comis 25 de spargeri in galerii comerciale in Rhone-Alpes, Bourgogne-Franche-Comte, Lorraine si in Centre, au fost retinuti marti in Romania, unde au fost inculpati si urmeaza sa fie extradati in Franta.

Ei vor fi extradati "intr-o luna", pentru ca sa fie interogati de judecatorul de instructie de la un tribunal de mare instanta de la Besancon, a precizat Pascal Peresse, comandantul sectiei insarcinate cu cautari in oras.

Ei sunt suspectati ca au devalizat buticuri de bijuterii, ochelari, parfum si haine de marca, patrunzand in magazine si centre comerciale prin efractie.

Potrivit lui Peresse, suspectii faceau parte din echipe care "vin in Franta numai cu scopul de a fura un maximum de obiecte usor de vandut pe piata neagra".

Operatiunea, efectuata in comun de autoritatile judiciare si de politie din tara, a mobilizat peste 100 de politisti romani.

Pe numele suspectilor a fost emis un mandat european de arestare.

In cursul perchezitiilor in Romania, anchetatorii au gasit suma de 20.000 de euro in numerar si obiecte furate in Franta, inclusiv haine, biuterii, chelari.