Trei cetateni romani sunt inca internati in spital, dintre care doi in stare grava, dupa atacul cu sticle incendiare comis in urma cu o saptamana asupra unui restaurant romanesc de la periferia Parisului, anunta Ambasada Romaniei la Paris, intr-o postare pe pagina de Facebook.

"Cateva elemente despre incendiul tragic de la restaurantul Transilvania din Aubervilliers. Trei cetateni romani sunt inca internati in spital, dintre care doi in stare grava. Dupa cum a informat MAE in urma cu cateva zile, diplomati ai ambasadei au fost la spital la inceputul saptamanii. Suntem in legatura permanenta cu familiile, cu medicii, cu autoritatile de politie si cu cele judiciare implicate in desfasurarea anchetei. Toate elementele de pana acum arata ca actul nu a fost de natura xenofoba. Avem incredere in politia si justitia franceza ca ancheta se va desfasura rapid. Si, mai ales, suntem alaturi de cei raniti si de familiile lor in aceste momente extrem de dureroase, respectand dorinta lor de discretie", arata Ambasada Romaniei la Paris.

Potrivit martorilor, barbati arabi sau africani au aruncat, dintr-o masina aflata in mers, sticle incendiare in interiorul restaurantului.