Un roman se afla printre cei trei raniti in incidentul armat care a avut loc marti dimineata intr-o gara regionala din apropiere de Munchen, landul german Bavaria, potrivit site-ului publicatiei germane Die Welt, citeaza Agerpres.

Romanul este unul din cei doi barbati - alaturi de un german - raniti accidental de atacator.

Cei doi au suferit rani la brat si picior, dar vietile lor nu sunt in pericol.

Conform agentiei France Presse, cetateanul roman ar fi o femeie.

Cel de-al treilea ranit este o politista, care se zbate intre viata si moarte, a declarat la televiziunea germana Marcus da Gloria Martins, purtatoare de cuvant a politiei din Munchen.

Incidentul a avut loc pe peronul statiei Unterfohring, intr-o suburbie din nord-estul orasului Munchen, dupa ce politia a fost alertata in legatura cu un incident petrecut intr-un tren la intrarea in gara. Ulterior, un barbat a deschis focul atunci cand i s-au cerut actele de identitate. Individul a reusit sa smulga arma unui politist, pe care a si folosit-o in atac, si a incercat sa impinga un agent sub rotile unui tren care tocmai intra in statie.

Agresorul, un german de 37 de ani, a fost la randul lui ranit si arestat de fortele de ordine. Autoritatile au exclus posibilitatea unui motiv "politic sau religios" al atacului. Agresorul nu era cunoscut de politie decat pentru o condamnare in 2014 pentru detinerea unei mici cantitati de marijuana.