Cele trei victime ale recentului atac asupra unei tabere de romi din Roma nu sunt de origine romana, asa cum a aparut in relatarile presei, ci de origine kosovara, precizeaza Ministerul roman al Afacerilor Interne, citat de News.ro. Potrivit MAI, aceasta este concluzia verificarilor realizate prin intermediul atasatului de afaceri interne.

"Din verificarile noastre, realizate prin intermediul atasatului de afaceri interne, cele trei victime sunt de origine kosovara si nu romance, asa cum a fost preluat in presa", arata MAI.

O tanara in varsta de 20 de ani si surorile ei in varsta de cinci, respectiv 11 ani, de etnie roma, au murit intr-un incendiu in timp ce dormeau, intr-o tabara de romi din Roma. Agentia de presa AGI a afirmat ca victimele erau romance. Potrivit primelor informatii ale anchetei, incendiul a fost provocat intentionat. Papa Francisc a promis un "ajutor concret" dupa incident, in timp ce presedintele Italiei, Sergio Mattarella, a vorbit de o "crima ingrozitoare", relateaza Europe 1.

Il Mesagero a relatat, insa, ca victimele, Elizabeth, Angelica si Francesca, erau de origine bosniaca, dar ca erau nascute si crescute in Italia. Familia, numita Halilovic, se mutase in tabara de cateva saptamani.

Pompierii au intervenit in tabara de romi in jurul orei locale 3.15 (4.15 ora Romaniei), in noaptea de marti spre miercuri, dupa ce mai multe persoane i-au alertat in legatura cu un incendiu. In rulota cuprinsa de flacari se aflau, pe langa victime, si alte persoane, printre care parintii fetelor si alti opt frati, care au reusit sa fuga.