Un cetatean roman a fost condamnat marti la 12 ani de inchisoare in Ungaria intr-un dosar in care a fost acuzat ca a incercat, alaturi de un alt roman, sa tranziteze in vara lui 2015, dinspre Ungaria spre Austria, peste 100 de imigranti intr-un camion prost aerisit, pe o temperatura caniculara, punandu-le astfel vietile in pericol, transmite agentia MTI, citata de Agerpres.

O instanta din Szeged, in sudul Ungariei, l-a condamnat pe cetateanul roman pentru acte de cruzime, pentru trafic de persoane si pentru vatamarea mai multor persoane, inclusiv minori sub 14 ani.

Dupa ce isi va ispasi pedeapsa, barbatul va fi expulzat permanent din Ungaria, a mai decis instanta, potrivit MTI.

Conform procurorilor, cei doi traficanti au inghesuit peste 100 de imigranti intr-un camion, in numai 10 mp, in apropierea satului Morahalom din Ungaria, langa frontiera cu Serbia, la sfarsitul lui iunie 2015.

La cateva minute dupa plecare, oamenii au inceput sa bata in usile inchise ale camionului, care nu avea nicio sursa de ventilatie.

Traficantii au refuzat insa sa deschida usile si i-au abandonat pe imigranti, indreptandu-se cu un alt autovehicul spre Romania.

Procurorii afirma ca migrantii au reusit sa iasa numai fortand una dintre usi.

"In camion se aflau copii si bebelusi (...) Oamenii ar fi putut sa moara in interval de 20-25 de minute de la plecare", conform Parchetului. "Usile nu se puteau deschide din interior, iar cateva persoane isi pierdusera deja cunostinta si se aflau intr-o stare care le punea viata in pericol din cauza lipsei de oxigen", se mai arata in rechizitoriu.