Autoritatile americane au anuntat condamnarea hackerului roman Mircea-Ilie Ispasoiu la trei ani in spatele gratiilor, dupa ce a orchestrat un sistem de furt de identitate, prin care au fost extrase date, inclusiv arhive financiare si amprente, din calculatoarele unor firme si companii din New Jersey, informeaza NJ.com, citat de News.ro.

Hackerul Mircea-Ilie Ispasoiu, in varsta de 31 de ani, este originar din Drobeta-Turnu Severin. Anterior, cetateanul roman a pledat vinovat pentru acuzatiile de frauda financiara si furt de identitate.

Ispasoiu a administrat in perioada 2011-2014 sistemul informatic al unei mari institutii financiare din Romania. Insa, acesta a inceput sa sparga sistemele informatice ale comerciantilor, firmelor de securitate, cabinetelor medicale si a unor persoane fizice, pentru a obtine parole, informatii personale, precum si datele cardurilor de credit si debit.

De asemenea, hackerul roman a compromis sistemul informatic al unei companii de securitate, care examina informatiile de background ale angajatilor. Ispasoiu a furat informatiile persoanel ale angajatilor, inclusiv amprente.

Magistratii i-au cerut hackerului roman sa plateasca despagubiri de peste 907.000 de dolari.

Ispasoiu a fost arestat in urma cu doi ani de catre autoritatile romane, in colaborare cu serviciile secrete americane.