4 romani mai sunt dati disparuti in urma cutremurului din Italia, dupa ce toate celelalte persoane care figurau initial ca fiind disparute au fost identificate de catre echipele consulare si sunt in viata, anunta duminica seara Ministerul Afacerilor Externe, intr-un comunicat. Ministrul delegat pentru relatiile cu romanii de pretutindeni, Maria Ligor, i-a vizitat, la spital, pe toti cetatenii romani raniti, precum si pe cei din zonele afectate. Trupurile neinsufletite a 7 romani morti in urma cutremurului vor fi repatriate luni.

HotNews.roFoto: Hotnews

Maria Ligor a participat si la ceremonia religioasa oficiata de P.S. Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei pentru victimele tragicelor evenimente si a avut o serie de discutii cu autoritatile locale.

Reprezentantii Ambasadei Romaniei la Roma si ai Consulatului General al Romaniei la Bologna sunt in permanenta legatura cu unitatile medicale in care sunt internati cei 6 cetateni romani raniti.

Ministerul Afacerilor Externe mai informeaza ca, in urma finalizarii tuturor procedurilor specifice, trupurile neinsufletite a 7 cetateni romani decedati in urma seismului vor fi repatriate, pe cale rutiera, in cursul zilei de luni, 29 august 2016.

Costurile de repatriere a corpurilor neinsufletite au fost suportate integral de Ministerul Afacerilor Externe din Fondul special de urgenta aflat la dispozitia ministerului.

Echipa consulara mobila din cadrul Unitatii de Reactie Rapida a MAE si cele doua echipe consulare mobile ale Ambasadei Romaniei la Roma si Consulatului General al Romaniei la Bologna, aflate in zonele calamitate, inca de la debutul crizei, isi vor continua activitatea si demersurile la fata locului pana la repatrierea tuturor corpurilor neinsufletite ale cetatenilor romani decedati si pana la clarificarea situatiei persoanelor de cetatenie romana declarate disparute, mai precizeaza MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la urmatoarele numere de telefon: Ambasada Romaniei in Italia - (0039) 06 835 233 58 si (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al Romaniei la Bologna - (0039) 051 5872120 si (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe transmite sincere condoleante familiilor cetatenilor romani care si-au pierdut viata in aceasta tragedie si spune ca acorda in continuare intreaga asistenta necesara.