Doi romani, sot si sotie, au murit joi dimineata intr-un accident rutier produs in apropierea localitatii Kardzhali, Bulgaria, iar copilul minor al acestora a fost ranit, informeaza Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit MAE, citat de Agerpres, Ambasada Romaniei la Sofia a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile locale competente pentru informatii suplimentare privind circumstantele producerii accidentului, confirmarea identitatii cetatenilor romani decedati si starea de sanatate a copilului.

"Consulul din cadrul Ambasadei Romaniei la Sofia s-a deplasat la locul producerii accidentului, in vederea acordarii de asistenta consulara. Reprezentantii misiunii diplomatice romane sunt in contact atat cu familia cetatenilor romani decedati, oferind asistenta consulara specifica in astfel de cazuri, cat si cu unitatea medicala in care a fost internat minorul, in vederea obtinerii de informatii suplimentare cu privire la starea de sanatate a acestuia", precizeaza MAE.

Institutia mentioneaza ca, prin reprezentanta sa diplomatica in Bulgaria, monitorizeaza cu prioritate cazul, mentine permanent legatura cu familia si autoritatile competente locale, oferind asistenta consulara de specialitate, in limita competentelor legale.