Premierul Italiei i-a adus omagii - la inaugurarea unui segment important de autostrada - unui muncitor roman, Adrian Miholca, decedat in anul 2015 pe santierul de construire a unui viaduct, relateaza ziarul La Repubblica, citat de Mediafax.

Matteo Renzi a fost prezent marti la inaugurarea unui tronson al Autostrazii A3, construit intre localitatile Laino Borgo si Campotenese, in sudul Italiei. Prin inaugurarea acestui segment al Autostrazii A3 Salerno-Reggio Calabria, pentru prima data in istoria Italiei se va putea circula neintrerupt pe o distanta de 443 de kilometri, pe ambele sensuri, intre sudul si nordul Peninsulei.

"Italia este mai mare decat cei care ar vrea sa o opreasca, iar Autostrada Salerno-Reggio Calabria este simbolul eforturilor tuturor in aceeasi directie", a declarat Matteo Renzi.

"Primul meu gand este la muncitorul care si-a pierdut viata, la Adrian, la familia lui, la colegii lui", a afirmat Matteo Renzi, citat de ziarul La Repubblica.

Romanul Adrian Miholca, in varsta de 25 de ani, a murit in martie 2015, in timp ce lucra la construirea "Viaductului Italia", probabil cea mai dificila zona a tronsonului de autostrada Salerno - Reggio Calabria.