Ambasada Romaniei in India, care asigura reprezentarea diplomatica a Romaniei si in Nepal, are in atentie cazul persoanei de cetatenie romana disparute in zona Chomrong din Nepal si a intreprins urgent demersuri pe langa autoritatile competente locale pentru obtinerea de informatii suplimentare cu privire la circumstantele disparitiei, informeaza sambata Ministerul Afacerilor Externe.

Intr-un comunicat de presa, citat de Agerpres, MAE precizeaza ca asteapta un raspuns de la autoritatile nepaleze si ca misiunea diplomatica a Romaniei mentine permanent legatura cu apropiatii persoanei disparute.

"Conform informatiilor furnizate de catre acestia, persoana in cauza a aterizat in Kathmandu, Nepal, in data de 11 iulie 2016, urmand sa calatoreasca inapoi spre Romania in data de 18 iulie 2016. Nu se cunosc detalii despre ruta turistica pe care aceasta urma sa se deplaseze. Ambasada Romaniei la New Delhi este pregatita sa acorde asistenta consulara de specialitate, daca situatia o va impune", adauga MAE.

Presa a relatat ca romanca Adina Monica Popescu, in varsta de 26 de ani, a disparut in Nepal, unde calatorea singura in munti, ultimul semn pe care l-a dat fiind in 14 iulie, cand a trimis un SMS. Ea trebuia sa revina in Romania pe 18 iulie.