Hackerul roman supranumit "Guccifer", inculpat pentru spargerea conturilor de e-mail ale familiei Bush, ale fostului secretar de stat Colin Powell si ale altor personalitati americane, a pledat miercuri vinovat la acuzatiile de furt de identitate americana si acces neautorizat la computere, a anuntat Departamentul de Justitie al SUA, potrivit Reuters.

Hackerul GucciferFoto: Captura YouTube

Potrivit cotidianului The Washington Post, citat de Agerpres, "Guccifer", pe numele sau real Marcel Lehel Lazar (44 de ani), a comparut miercuri dimineata in fata unui tribunal federal din orasul Alexandria, statul american Virginia.

Sentinta in acest caz va fi anuntata pe 1 septembrie, acuzatul riscand o pedeapsa cuprinsa intre doi si sapte ani de inchisoare.

"Guccifer" a intrat, printre altele, in conturile familiei Bush, dezvaluind fotografii private de familie si picturi ale fostilor presedinti George H. W. Bush si George W. Bush.

Marcel Lehel Lazar s-a aflat in atentie la inceputul acestei luni cand a sustinut ca ar fi spart serverul privat de e-mail al lui Hillary Clinton. Spargerea contului de e-mail al fostului secretar de stat american Hillary Clinton a fost "un lucru facil", a declarat - intr-un interviu in exclusivitate acordat la inceputul lunii mai postului Fox News din inchisoare - Marcel Lazar, devenit celebru dupa ce a spart conturile de e-mail apartinand unor persoane publice din Romania.

"Guccifer", care a fost extradat in luna martie in SUA, a fost inculpat in iunie 2014 de catre un mare juriu federal din statul Virginia pentru presupuse infractiuni informatice in Statele Unite.

Rolul potential al lui "Guccifer" in ancheta privind spargerea contului de e-mail al lui Hillary Clinton a fost evocat prima data in luna aprilie de Fox News. Contul de e-mail al fostului secretar de stat continea circa 2.200 de e-mail-uri cu informatii clasificate si alte 22 de nivel Top Secret.