Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anuntat marti seara ca a fost identificat un al patrulea cetatean roman ranit in atentatele de la Bruxelles, precizand ca acesta este minor si se afla sub ingrijiri la spital.

"In continuarea informatiilor transmise pana la acest moment referitor la cetatenii romani afectati in atentatele de la Bruxelles, va informam ca a fost identificat un al patrulea cetatean roman ranit. Acesta este minor si se afla in prezent sub ingrijiri intr-o unitate spitaliceasca, asistat de un membru al familiei", a transmis MAE intr-un nou comunicat.

Potrivit MAE, echipa consulara mobila din cadrul Ambasadei Romaniei la Bruxelles s-a deplasat la spitalele din Bruxelles, pentru a le acorda cetatenilor romani raniti asistenta necesara in astfel de cazuri.

"Celula de Criza a MAE, prin intermediul Ambasadei Romaniei in Regatul Belgiei, ramane in legatura permanenta cu autoritatile locale si continua verificarile. Reiteram ca o echipa consulara mobila din cadrul Celulei de Criza a MAE se va deplasa miercuri, 23 martie 2016, la Bruxelles, pentru a intari capacitatea de asistenta consulara a ambasadei", se mai arata in comunicat.

Anterior in cursul serii, MAE a informat intr-un comunicat ca trei cetateni romani au fost raniti in atentatele care au avut loc marti la Bruxelles, precizand ca doi dintre ei se afla in spital, iar unul a fost deja externat.

"Ministerul Afacerilor Externe transmite ca, potrivit informatiilor detinute la acest moment, exista confirmarea faptului ca trei cetateni romani au fost raniti in atentatele care au avut loc astazi, 22 martie, la Bruxelles. Dintre acestia, doi cetateni romani se afla in spital, iar unul a fost deja externat. Consuli din cadrul ambasadei Romaniei la Bruxelles urmeaza sa ii viziteze pe cetatenii romani spitalizati", se arata in comunicatul transmis de MAE.

"Ministerul Afacerilor Externe, inclusiv prin intermediul Ambasadei Romaniei in Regatul Belgiei este in legatura permanenta cu autoritatile locale, depune in continuare toate eforturile pentru a verifica daca printre persoanele afectate se afla si alti cetateni romani si este pregatit sa acorde asistenta consulara necesara", mai precizeaza MAE in comunicat.

MAE reaminteste totodata ca a pus la dispozitia cetatenilor romani precum si rudelor acestora urmatoarele contacte telefonice ale Ambasadei Romaniei in Regatul Belgiei +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040, +32 (0)2 344 1658, apeluri redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center, precum si telefonul mobil de urgenta al sectiei consulare a misiunii diplomatice de la Bruxelles +32(0)2 344 0854.