Romanii au format in 2014 grupul cel mai numeros de imigranti in Belgia, cu 15.000 de nou-sositi, o cifra de 10 ori mai mare decat in urma cu un deceniu, detronandu-i pentru prima data pe francezi, informeaza radio-televiziunea belgiana in pagina electronica, potrivit Agerpres.

De remarcat ca, pe langa romani, extinderea Uniunii Europene a dus si la cresterea numarului de imigranti din Polonia si Bulgaria.

La 1 ianuarie 2015, in Belgia aveau resedinta in mod oficial 68.403 de polonezi, 65.768 de romani si 28.721 de bulgari. Mai mult de jumatate dintre romanii stabiliti in Belgia locuiesc la Bruxelles, in timp ce polonezii sunt instalati in majoritate la Anvers, iar bulgarii la Gand.

Conform Myria - centrul federal pentru migratie, majoritatea imigrantilor romani sunt barbati tineri, cel mai bine reprezentanti fiind cei intre 25 si 29 de ani. Barbatii lucreaza mai ales in constructii, iar femeile in serviciile de curatenie.

In topul primelor tari de provenienta a imigrantilor se mai afla, in ordine, Franta, Olanda, Polonia, Italia, Spania, Bulgaria, Marocul si Portugalia.