Ministerul Afacerilor Externe anunta, cu privire la situatia cetatenilor romani in urma cutremurelor din Nepal, ca au fost identificate inca 9 persoane care au fost contactate si se afla in afara oricarui pericol, numarul total al romanilor din Nepal contactat de misiunea diplomatica ajungand la 28.

"In continuarea informatiilor referitoare la situatia cetatenilor romani in urma cutremurului din Nepal, Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca pe parcursul zilei de 26 aprilie 2015, au mai fost identificati inca 9 cetateni romani care de asemenea se afla in afara oricarui pericol. Astfel, bilantul cetatenilor romani localizati, contactati si care sunt in siguranta la acest moment este de 28 de persoane", se arata intr-un comunicat al MAE citat de Agerpres.

MAE, prin intermediul Ambasadei Romaniei la New Delhi si al Consulatului Onorific al Romaniei din Nepal, continua eforturile de verificare a prezentei si situatiei altor cetateni romani care s-ar afla in Nepal, in zonele afectate.

Pana la acest moment misiunea diplomatica nu a primit nicio confirmare oficiala referitoare la existenta vreunui cetatean roman printre victime, precizeaza sursa citata.

MAE reaminteste ca cetatenii romani care au rude sau prieteni in zona afectata de cutremur au la dispozitie pentru informatii numarul de telefon 0728.557.116 sau e-mailul comunicare.consulara@mae.ro.

Un nou cutremur cu magnitudinea de 6,7 s-a produs duminica in Nepal, la o zi de la seismul devastator ce s-a soldat cu peste 2.000 de morti in regiune, a anuntat Institutul american de geofizica (USGS), relateaza AFP.

La tabara de baza a plecarilor spre muntele Everest, alpinistul roman Alex Gavan a anuntat intr-un mesaj pe Twitter ca replica a declansat trei avalanse, noteaza Reuters.

Acest al doilea cutremur a lovit o zona situata la nord-vest de Kathmandu, in apropiere de granita cu China, a precizat USGS. Replica a fost resimtita pana in muntele Everest, potrivit alpinistilor din zona.