Ministerul roman al Afacerilor Externe cere autoritatilor italiene investigarea unui posibil nou caz de incendiere a unui automobil apartinand unui cetatean roman la Roma, informeaza duminica MAE intr-un comunicat.

"Ambasada Romaniei la Roma s-a sesizat, in regim de urgenta, in legatura cu un posibil nou caz de incendiere a autoturismului unui cetatean roman la Roma, in dimineata zilei de 8 martie. Misiunea diplomatica romana a intreprins imediat demersuri pe langa autoritatile de politie locale, cu solicitarea de declansare a procedurilor de investigatie specifice in vederea verificarii semnalarilor si clarificarii situatiei la fata locului", se arata in comunicatul MAE, potrivit Agerpres.

Un incident similar s-a inregistrat in urma cu o saptamana la Roma, politia demarand o ancheta. Pana in prezent nu exista informatii oficiale privind depistarea autorilor infractiunii.

Ambasada Romaniei la Roma mentine in permanenta legatura cu autoritatile locale competente pentru investigarea acestor cazuri.

Potrivit comunicatului citat, MAE isi exprima speranta ca aceste investigatii vor fi finalizate in cel mai scurt timp, iar autorii vor suferi neintarziat rigorile legii, mai ales avand in vedere suspiciunile de xenofobie in savarsirea acestor fapte, ceea ce este complet inacceptabil, precum si caracterul lor recurent.