Roma, 1 martie 2014: In jurul orei 4 dimineata - ora locala - mai multe masini cu numar de inmatriculare romanesc, parcate pe o strada secundara din cartierul Borghesiana, periferia est a Romei, au luat foc in acelasi timp. Locuitorii cartierului s-au trezit brusc, atunci cand au auzit o serie de bubuituri, una dupa alta, provenind din strada. Si-au vazut propriile masini cuprinse de flacari.

Masini incendiateFoto: HotNews.ro
  • UPDATE Unul din proprietarii masinilor arse: Nu am fost niciodata amenintat, dar, in mod ciudat, toate masinile incendiate aveau numar de Romania. (...) Nu ne-am certat niciodata cu nimeni".

Unul din proprietarii masinilor arse azi dimineata la Roma, I. N, originar din Satu Mare, a depus o plangere la autoritatile italiene in care a povestit cum a fost instiintat de incendiu si ce a vazut.

Hotnews.ro va prezinta in exclusivitate marturia romanului in fata politistilor italieni.

Plangerea depusa de cetateanul roman cu masina arsa

Plangerea depusa de cetateanul roman cu masina arsa

Foto: Hotnews

Romanul povesteste ca si-a parcat masina, un BMW cu numar de Satu Mare, in fata casei, in jurul orei 2:30 dimineata, intr-un loc regulamentar, intre alte masini.

Iata declaratia sa in continuare:

"In jurul orei 4:30 o vecina a sunat la usa si mi-a spus ca ard cateva masini sub casa. Am coborat si am constatat ca erau cateva masini care ardeau, iar la locul incendiului se aflau deja pompierii care stingeau flacarile. Din pacate, masina mea era complet arsa, iar inauntru se afla si documentul meu de identitate romanesc.

Nu am fost niciodata amenintat, dar, in mod ciudat, toate masinile incendiate aveau numar de Romania, iar proprietarii locuiesc in acelasi bloc cu mine, format din patru apartamente, dintre care un alt apartament ocupat de romani, iar alte doua de doua familii de italieni.

Nu ne-am certat niciodata cu nimeni".

Ioan Pop, un roman cunoscut la Roma pentru activitatea sa in cadrul comunitatii, a ajuns la locul incendiului in jurul orei 6 si a povestit pentru Hotnews.ro ce a vazut si ne-a trimis fotografii ale masinilor arse:

Masini incendiate

Masini incendiate

Foto: HotNews.ro

"Cinci masini cu numar romanesc, toate parcate pe aceeasi strada, au fost efectiv distruse de flacari. Am vazut un Opel, un Ford, un Mercedes un BMW. Au venit carabinierii, pompierii, dupa alarma data de cetateni. Se pare ca cineva le-a stropit cu benzina, apoi a dat foc. Pe strada era doar o singura masina cu numar de Italia, care a ramas neatinsa. Cand au inceput bubuiturile, familiile de romani s-au anuntat una pe alta, se cunosc in zona si au coborat in strada."

"De obicei, sambata seara, in zona respectiva nu gasesti un loc de parcare. In mod curios, ieri seara, strada era libera. Acum doua saptamani, exact in acelasi cartier, a fost incendiata o alta masina cu numar romanesc. Proprietarul masinii incendiate nu a vrut sa faca o plangere la politie, a spus ca oricum nu se rezolva nimic. Cred ca e un episod de rasism evident", concluzioneaza Ioan Pop.

  • Manifestatie a Ligii Nordului, ieri la Roma

Masini incendiate

Masini incendiate

Foto: HotNews.ro

Ieri, sambata, a avut loc la Roma o manifestatie de amploare organizata de partidul extremist Liga Nordului. Matteo Salvini, liderul Ligii Nordului, cunoscut pentru pozitia sa anti-imigratie, a anuntat ca in scurt timp, formatiunea sa se va alia la nivel european cu partidul condus de Marine Le Pen. "Nu mai vrem contracte de munca si salarii romanesti pentru camionagii nostri" a mai spus Salvini in fata sustinatorilor sai, cu referire la faptul ca multi italieni ar fi constransi sa accepte salarii mai mici, din cauza concurentei colegilor lor romani.