Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza ca, avand in vedere diferentele de fus orar, procesul de votare pentru alegerea Presedintelui Romaniei incepe in afara tarii, la sectia de votare organizata in Noua Zeelanda (Auckland), in cursul serii de sambata, la ora 20.00, ora Romaniei (ora 7.00, ora locala), si se termina la sectiile de votare de pe coasta de Vest a SUA si Canada (Vancouver) in cursul diminetii de luni, ora 7.00, ora Romaniei (ora 21.00, ora locala).

"MAE a luat toate masurile organizatorice necesare pentru buna desfasurare a procesului de votare in strainatate la alegerile pentru presedintele Romaniei, in conformitate cu atributiile ce-i revin prin lege. Cetatenii romani cu drept de vot, din strainatate, sunt asteptati la urne, la sectiile de votare comunicate anterior si indicate pe site-ul MAE.

Reamintim ca intervalul orar in care se poate vota este acelasi ca in Romania. Specificul votului in strainatate este ca datorita diferentelor de fus orar votul incepe in afara tarii la sectia de votare din Noua Zeelanda/Auckland, in cursul acestei seri, ora 20.00, ora Romaniei (ora 7.00, ora locala) si se termina la sectiile de votare de pe coasta de Vest a SUA (Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, Sacramento, Portland) si Canada (Vancouver), in cursul diminetii de luni, 3 noiembrie, ora 7.00 ora Romaniei (ora 21.00, ora locala)", informeaza MAE intr-un comunicat de presa, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, in vederea unei informari corecte si operative cu privire la procedura electorala, Ministerul Afacerilor Externe a creat pe site-urile institutiei, ale misiunilor diplomatice si ale oficiilor consulare, de la mijlocul lunii septembrie, o sectiune special dedicata alegerilor pentru presedintele Romaniei in anul 2014. Toate detaliile privind procedura de vot sunt disponibile accesand "Ghidul alegatorului roman din strainatate", material realizat de MAE in colaborare cu AEP, disponibil si el in cadrul aceleasi sectiuni.

Citeste si: