Un nou martor in cazul accidentului provocat duminica de un sofer roman s-a prezentat luni seara la politie, precizand ca era pasager in camionul care a lovit zeci de masini pe autostrada Egnatia, in nordul Greciei, omorand cinci persoane si ranind alte 30, relateaza Kathimerini in editia online, citat de Mediafax.

Potrivit postului de televiziune Skai, barbatul, a carui identitate nu a fost data publicitatii, a vorbit cu localnici dintr-un sat aflat in apropiere de locul accidentului si i-a intrebat unde este cea mai apropiata sectie de politie. El pare sa fi suferit rani usoare in accident, precizeaza Skai, fara a furniza alte detalii.

Autoritatile elene nu erau la curent cu privire la prezenta unei a doua persoane in camion.

Soferul roman de TIR, in varsta de 39 de ani, este acuzat ca a pierdut controlul vehiculului pe autostrada Egnatia, intre orasele Veria si Salonic, lovind peste 30 de masini stationate din cauza unor lucrari pe carosabil. Patru persoane au murit in coliziunile multiple care au avut loc, iar a cincea a decedat ulterior la un spital in Salonic. Aproximativ 30 de persoane au fost ranite in accident, inclusiv doi copii, care se aflau in stare critica luni.