Romanian Community Coalition, cunoscuta si sub numele de "Coalitia romanilor pentru combaterea coruptiei", cea mai larga organizatie a romanilor din Statele Unite, infiintata cu scopul de a oferi o voce comunitatii romanesti si de a sprijini lupta impotriva coruptiei din Romania, lanseaza "un apel tuturor organizatiilor din Romania si din diaspora, ziarelor, televiziunilor, site-urilor de stiri, grupurilor de pe internet, romanilor indiferent unde s-ar afla sa se alature acestei initiative civice pentru a convinge membrii Camerei Deputatilor sa nu mai protejeze parlamentarii corupti si sa voteze la vedere in favoarea cererii DNA de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Titi Holban (UNPR)". Intr-o scrisoare adresata presedintilor PSD, UNPR, PPDD, UDMR si PC, "Coalitia romanilor pentru combaterea coruptilor" le-a solicitat "ca membrii partidelor [lor] sa voteze la vedere si in favoarea cererii DNA de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Titi Holban (UNPR)", acuzat de DNA de trafic de influenta.

UPDATE: Si grupul Romania/Impreuna, care are peste 310.000 de membri, s-a alaturat "Coalitiei romanilor pentru combaterea coruptiei" si solicita membrilor PSD, UNPR, PPDD, UDMR si PC din Camera Deputatilor sa voteze la vedere si in favoarea cererii DNA de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Titi Holban (UNPR), acuzat de DNA de trafic de influenta.

"Ne-am saturat ca Parlamentul sa devina un scut pentru corupti iar parlamentarii sa voteze secret pentru ca acei colegi ai lor acuzati de coruptie sa nu fie arestati", a spus Liviu Trandafir, administratorul grupului. "Dorim ca legea sa se aplice in mod egal pentru toti romanii, parlamentari sau nu, din acest motiv solicitam tuturor deputatilor sa voteze la vedere pentru ridicarea imunitatii parlamentare a deputatului Titi Holban, acuzat de coruptie", a spus Trandafir. Administratorului grupului Romania/Impreuna solicita, de asemenea, PSD, UNPR, PPDD, UDMR si PC sa semneze "Angajamentul pentru combaterea coruptiei" pentru a da un semn ca si aceste partide sunt hotarate sa lupte impotriva coruptiei: "Ne vom implica activ pentru a-i informa pe toti membrii grupului cum a votat fiecare partid in cazul ridicarii imunitatii parlamentare a deputatului Titi Holban", a concluzionat Liviu Trandafir. Comentand acest demers, Viorel Turcu, membru al grupului,a spus: "Vrem parlamentari fara dosare penale, cine greseste sa plateasca." De asemenea, Costin M, un alt membru al grupului, a spus: "Trebuie votat pentru ridicarea imunitatii oricarui politician. Ce bine e sa fii in Parlament. Te trezesti dimineata, te duci in Parlament, mai furi de la poporul roman si nu patesti nimic. Pai asa nu tata!"

Votul pentru incuviintarea arestarii preventive a lui Titi Holban este programat miercuri in plen, la doua zile dupa ce Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a respins cerea DNA cu un scor de 10 voturi pentru, 9 impotriva si 2 abtineri.

"Ne asteptam ca partidele pe care le conduceti sa dea astazi un exemplu concret de schimbare de atitudine, aratand prin votul la vedere favorabil cererii DNA ca nu mai fac un scut in jurul coruptilor din Parlament", se afirma in scrisarea semnata de pr. Chris Terhes, presedintele Coalitiei romanilor pentru combaterea coruptiei.

Voturile multiple din Parlament impotriva ridicarii imunitatii parlamentare a mai multor deputati si senatori "a creat imaginea interna si externa ca Parlamentul apara si protejaza parlamentarii corupti, ceea ce pune Romania intr-o lumina negativa", a spus acesta. "Dat fiind rezultatul voturilor din trecut, vom considera orice vot secret dat de un deputat in acest caz ca fiind un vot impotriva cererii DNA si pentru apararea coruptilor", a spus pr. Terhes. "Partidul si deputatul care considera ca toti cetatenii sunt egali in fata legii nu are de ce sa isi ascunda votul atunci cand voteaza ca legea sa se aplice in mod egal pentru oricine, parlamentar sau simplu cetatean", a continuat acesta in scrisoare.

Pr. Terhes a reinnoit solicitarea adresata liderilor PSD, UNPR, PPDD, UDMR si PC de a semna "Angajamentul pentru combaterea coruptiei", un document prin care partidele se angajeaza ca, prin voturile pe care le vor da in Parlament, vor sprijini lupta impotriva coruptiei din Romania.

PDL, PNR, FC si PMP deja au semnat "Angajamentul pentru combaterea coruptiei", iar PNL a decis in biroul permanent ca va vota la vedere in favoarea cererii DNA de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Titi Holban.

"Dati o dovada astazi tuturor romanilor si partenerilor Romaniei ca, prin votul la vedere si in favoarea cererii DNA de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Titi Holban (UNPR), Parlamentul nu mai face scut in jurul parlamentarilor coruptilor", a incheiat pr. Terhes scrisoarea.

Scrisoarea adresata liderilor PSD, UNPR, PPD, UDMR si PC poate fi citita aici.