Ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, a efectuat joi o vizita la spitalul din Paris unde se afla internat minorul roman care a fost agresat vinerea trecuta in localitatea franceza Pierrefitte-sur-Seine, medicii informandu-l ca starea tanarului este una grava, acesta fiind intr-o coma profunda, si ca pentru moment nu poate fi exclusa ipoteza riscului vital, informeaza Ministerul Afacerilor Externe intr-un comunicat.

"Ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, a efectuat astazi, 19 iunie 2014, o scurta vizita la Paris, la spitalul unde se afla internat minorul roman care a fost agresat in regiunea pariziana vineri, 13 iunie 2014. Ministrul delegat Bogdan Stanoevici a fost primit de medicul responsabil de sectia de reanimare chirurgicala, care a facut o prezentare a situatiei medicale a tanarului roman. Conform celor comunicate, starea acestuia este una grava, tanarul roman fiind intr-o coma profunda. Pentru moment nu poate fi exclusa ipoteza riscului vital", informeaza MAE in comunicat, precizand de asemenea ca "echipa medicala depune toate eforturile pentru salvarea vietii tanarului, insa ramane precauta cu privire la evolutia starii acestuia".

"Ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni a transmis multumiri pentru profesionalismul si calitatea serviciilor medicale oferite pacientului roman. Echipa medicala in grija careia se afla minorul roman l-a asigurat pe ministrul delegat Bogdan Stanoevici de intreaga sa disponibilitate in a oferi sprijin, inclusiv psihologic, pentru familia victimei, precum si in a tine legatura cu autoritatile romane. Si-a exprimat, de asemenea, aprecierea fata de profesionalismul si calitatea exemplara a cadrelor medicale originare din Romania cu care a avut ocazia sa colaboreze. Ambasada Romaniei la Paris ramane in contact permanent cu medicii si autoritatile franceze in acest caz", mai arata sursa citata.