Romanul care a devenit imaginea valului de imigranti de care se temeau tabloidele din Marea Britanie a fost concediat de patronul spalatoriei de masini care il angajase, scrie The Times.

Tanarul spune ca motivul concedierii a fost expunerea mediatica al carei obiect devenise.

Victor Spirescu, in varsta de 30 de ani, a ajuns in Marea Britanie in prima zi a anului, fiind asteptat pe aeroportul Luton din nordul Londrei de o mare de camere de luat vederi si doi parlamentari.

El se angajase la o spalatorie de masini din apropiere de magazinul Aldi din Biggleswade, Bedfordshire, pe 2 ianuarie, dar ulterior a fost concediat.

Pe de alta parte, Daily Star relata, in editia din 8 ianuarie, ca romanul, al carui nume este transcris gresit, Victor Spiresau, si-ar fi batut in 2010 prietena pe care o avea la acea vreme in Romania.

Inca din titlul articolului, romanul este descris drept un "psihopat bataus de femei".

Potrivit sursei citate, tanarul ar fi fost internat 21 de zile intr-un spital psihiatric, dupa ce a consumat "substante psihotrope" si si-a atacat fosta prietena.

Aceasta, prezentata de The Sun cu numele Ana, a declarat ca tanarul nu fusese niciodata violent inainte. "Dar in ultimele luni nu intelegea ca trebuie sa faca ceva cu viata lui".

Ana si Victor Spirescu au inceput o relatie din 2009, dar tanara in varsta de 26 de ani l-a parasit dupa sapte luni, motivand ca acesta nu facea niciun efort sa se angajeze.

Dupa o serie de telefoane, scrie Daily Star, aceasta a acceptat sa se intalneasca cu el, intr-un parc, in ianuarie 2010. Tanarul a devenit insa violent si a lovit-o, dupa care a amenintat ca o ineaca in lac.

Victor Spirescu recunoaste faptele, dar spune ca s-a schimbat.

"Este o poveste reala. Dar totul tine de trecut. A fost acum patru ani. Viata mea s-a schimbat. Sunt o persoana mut mai buna acum", a spus acesta, pentru Telegraph.

Daily Star afirma ca romanul ar fi fost condamnat la 35 de zile de inchisoare si la amenda.