Ministrul italian al Justitiei, Annamaria Cancellieri, a efectuat miercuri o vizita-surpriza intr-un penitenciar situat la periferia Romei unde in urma cu cateva zile au avut loc violente intre detinuti romani si italieni soldate cu 15 raniti, relateaza site-ul ziarului Il Messaggero, citat de Mediafax.

Grupuri de detinuti romani si italieni s-au batut in urma cu cateva zile in Penitenciarul Mammagialla din localitatea italiana Viterbo, la periferia Romei. Violentele s-au soldat cu 15 raniti, dintre care patru sunt in stare grava si raman spitalizati.

Violentele probabil au izbucnit din cauza unor rivalitati in inchisoare, insa intervin in contextul situatiei precare din penitenciarele italiene, care sunt supraaglomerate.

"Am fost informati ca ministrul Justitiei, Annamaria Cancellieri, a mers la Inchisoarea Mammagialla", a anuntat Massimo Costantino, liderul unui sindicat al angajatilor penitenciarelor, citat de site-ul Il Messaggero.

In urma incidentelor din penitenciarul de la Viterbo, Administratia penitenciarelor a convocat pentru 14 ianuarie o reuniune a centralelor sindicale de profil pentru a discuta despre masuri suplimentare de siguranta.

Penitenciarul Mammagialla din Viterbo are o capacitate de 400 de locuri, dar, in momentul de fata, in aceasta unitate sunt aproximativ 700 de detinuti.