O agentie regionala de sanatate din Franta a decis sa reexamineze dosarul unui medic roman care initial fusese respins, dupa ce primarul localitatii in care acesta ar urma sa isi exercite profesia a facut greva foamei in semn de protest fata de respingerea doctorului, relateaza Mediafax.

In urma cu o luna, cei 2.000 de locuitori ai comunei La Motte, situata in departamentul Cotes-d'Armor (vestul Frantei), au ramas fara medic generalist dupa ce singurul doctor din localitate a iesit la pensie. Jean-Pierre Guilleret, primarul localitatii, s-a adresat unei agentii de recrutare care a recomandat un medic roman, Gino Pogani.

Venit inca de saptamana trecuta in localitate, medicul roman nu a putut sa inceapa activitatea intrucat nu a primit avizul Agentiei Regionale de Sanatate. Colegiul regional al medicilor a argumentat ca diploma medicului nu ar fi conforma cu standardele solicitate in Franta, iar doctorul roman nu ar cunoaste limba franceza la un nivel suficient.

In acest context, primarul Jean-Pierre Guilleret a intrat in greva foamei, luni dimineata, denuntand decizia de respingere a dosarului medicului roman.

Confruntata cu aceasta situatie, Agentia Regionala de Sanatate a comunicat luni dupa-amiaza, potrivit publicatiei Ouest France, ca dosarul medicului roman va fi reexaminat in cursul zilei de marti.