Ministrul francez de Interne, Manuel Valls, a declarat intr-un interviu ca Franta va continua demolarea celor aproximativ 400 de tabere de romi instalate ilegal pe teritoriul francez, transmite Mediafax.

"Sunt aproximativ 400 de tabere ilegale, dintre care doua treimi in Ile-de-France. Doar in Seine-Saint-Denis sunt aproape 130, unde locuiesc 8.000 de persoane", a declarat ministrul francez, adaugand ca "mentinerea acestor tabere nu este acceptabila". "Cu atat mai mult cu cat acestea sunt adeseori limitrofe unor cartiere populare, ai caror locuitori, deja marcati de criza, accepta cu greu aceasta prezenta", a precizat el in interviul acordat cotidianului Le Parisien si publicat in editia electronica de joi.

"Nu vreau sa las sa continue aceasta situatie intolerabila. Mai mult ca niciodata, demolarile sunt necesare si vor continua", a afirmat ministrul, adaugand ca aceste masuri vor fi insotite de unele sociale si, acolo unde va fi posibil, de accesul la o locuinta si la un loc de munca.

Intrebat daca satele de insertie ar putea fi o alternativa, Valls a raspuns ca familiile care vor sa se integreze reprezinta o minoritate.

Ministrul a explicat, de asemenea, ca a fost inregistrat un "real progres" in cooperarea cu Romania. "Cu ajutorul a zece ofiteri de legatura romani, am putut progresa in identificarea autorilor unor acte de delincventa. Din 2010, 970 de romani care au comis delicte au putut fi identificati. Printre ei sunt numerosi minori singuri. Iar cooperarea ne permite sa continuam anchetele sociale pana in Romania. Este un real progres", a conchis ministrul francez.