Politia spaniola a anuntat miercuri destructurarea unei retele de proxeneti romani care exploatau si maltratau tinere compatrioate in "bordeluri uriase" instalate la granita cu Franta, relateaza AFP.

"Pentru a le supune, ei le amenintau, le bateau si le violau in permanenta, le tineau intr-un regim de semisclavie, cu zile de munca de 13-14 ore", a explicat politia spaniola intr-un comunicat.

De asemenea, pentru a le controla mai bine, proxenetii mergeau pana la a le "ponta" pe prostituate, deseori aduse in Spania cand abia ce au implinit 18 ani, cu ajutorul unui dispozitiv de citit amprente.

In total, 19 persoane, care formau "doua grupuri", au fost arestate.

Primul "era alcatuit din cetateni de nationalitate romana, stabiliti in regiunea Braila", in Romania, precizeaza comunicatul. Al doilea grup era insarcinat sa gestioneze un "bordel urias" din La Junquera, in nordul Spaniei, la frontiera cu Franta.

"Victimele erau ademenite in Romania, pe cand erau inca minore, cu false locuri de munca in Spania, precum ingrijitoare de copii sau de persoane in varsta", adauga politia.

In cursul operatiunii, care nu este inca incheiata, agentii au descoperit inclusiv 101.290 de euro in numerar, o pusca dotata cu amortizor, un pistol si munitie pentru ambele arme, precum si cutite.

Un mandat european de arestare a fost emis pe numele a doi membri ai retelei "care se afla in Romania", a precizat politia.

Unii francezi, in a caror tara bordelurile sunt interzise, trec frecvent granita si le viziteaza pe cele din La Junquera, care se afla la doar 30 de kilometri de orasul francez Perpignan.